Theo Francken komt opnieuw naar VUB

© PhotoNews
| Theo Francken, staatssecretaris voor asiel en migratie (N-VA.)

Op 15 mei staat aan de VUB een lezing gepland van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Hij wordt uitgenodigd door het liberale studentenverbond LVSV, Jong N-VA Brussel en rector Caroline Pauwels. Een jaar geleden verhinderden studenten al eens een soortgelijke lezing van Francken.

Francken reageerde een jaar geleden misnoegd op de annulatie van zijn lezing, nadat studenten hem de toegang tot de aula hadden ontzegd. Ook nu staan opnieuw acties gepland, zo schrijft studentenkrant De Moeial.

"De rector maakt van Francken een symbool van vrije meningsuiting, terwijl hij die zelf niet respecteert," zegt studente Naomi Stocker in de krant. Zij organiseert een betoging tegen de staatssecretaris.

De VUB reageert bij monde van vicerector Jan Danckaert. "Er mag gemanifesteerd worden, er mogen spandoeken staan en meer, maar de lezing beletten is voor ons als academici niet aanvaardbaar.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?