Toch kermispony’s in Sint-Joost ondanks verbod

© RV
| De kermispony's op het feest in Sint-Joost-ten-Node.

In Sint-Joost-ten-Node konden kinderen op paasmaandag een ritje maken op een kermispony. Dat terwijl de dieren sinds begin dit jaar verboden zijn. De woordvoerder van burgemeester Emir Kir (PS) laat weten dat zijn diensten een fout hebben gemaakt.

Kermispony’s staan in een luide omgeving in vaak onaangename omstandigheden. Dat is niet meer van deze tijd, vond staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V). Sinds 1 januari voerde ze daarom een verbod in op kermispony’s.

In Sint-Joost-ten-Node hebben de bevoegde diensten de kermispony's toch toegestaan tijdens het feest Village J, op paasmaandag. Een oplettende burger belde de politie, die ter plaatse kwam om de attractie te sluiten. Dat schrijft La Capitale en bevestigt de woordvoerder van burgemeester Emir Kir (PS). "De adminstratie was wel op de hoogte van het verbod, maar heeft een beoordelingsfout gemaakt", klinkt het in een reactie aan BRUZZ.

Het is volgens het kabinet van Debaets de eerste keer dat er een dergelijke inbreuk wordt vastgesteld. "Maar we hopen dat het ook de laatste keer was," zegt haar woordvoerder. "De eigenaars van de pony's zijn betrokken geweest bij de besluitvorming, al waren ze het er niet mee eens. Ze zijn er dus van op de hoogte."

Oppositiepartijen Ecolo en Groen zijn van plan om de burgemeester over de kwestie te interpelleren tijdens de volgende gemeenteraad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?