Twee Brusselaars lanceren nieuwe politieke partij: ‘Wij zijn links noch rechts’

© Facebook Quentin Van den Eynde
| De twee oprichters van de nieuwe partij

Jump! for Brussels is de naam van de nieuwe partij die Brusselaars Nicolas Vanderstappen en Quentin Van den Eynde, beiden ex-MR, oprichtten. Daarmee willen ze afstand nemen van de traditionele manier van politiek bedrijven. “Wij zijn niet links of rechts, maar wel stedelijk.”

Naar eigen zeggen zijn Vanderstappen en Van den Eynde – beiden nog geen 30 jaar oud – teleurgesteld in de traditionele partijpolitiek, schrijft Le Soir. “Bij de MR is het zo dat een tiental personen alles beslist. Naar de anderen wordt niet geluisterd,” aldus Van den Eynde.

Dus namen ze de beslissing om zelf een partij op te starten met een programma dat verschillend is van dat van andere partijen, en waarbij ze afstand nemen van de typische politieke tweedeling. “Wij zijn niet links of rechts, maar wel stedelijk,” aldus Jump.

Drie programmapunten

“In plaats van 700 programmapunten hebben wij er drie,” vult Van den Eynde aan. Daarbij beschouwen ze de fusie van de verschillende Brusselse gemeenten en politiezones als absolute prioriteit. “Elk probleem in Brussel kan opgelost worden als dit eerst wordt opgelost,” benadrukken de twee woordvoerders van de partij.

In tweede instantie willen ze de administratie depolitiseren. “Rekruteringsprocessen in openbare instellingen moeten objectief gebeuren, en niet volgens politieke kleur,” klinkt het.

Tot slot wil de partij dat het gewest de economie op een intelligente manier steunt. “We moeten het aantal openbare investeringsstructuren verminderen en duidelijkheid scheppen over welke steun beschikbaar is,” aldus de twee oprichters.

Het doel is met de partij een volledige lijst te kunnen neerleggen tegen de gewestverkiezingen in mei 2019. Daarvoor hebben ze 72 kandidaten nodig tegen 30 maart. Vandaag telt de partij een 40-tal leden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?