Ukkels schepen Cools stapt naar Raad van State over intern dispuut

© Saskia Vanderstichele - Jef Van de Veire
| Liberalen Marc Cools (l.) en Boris Dilliès waren in 2017 allebei kandidaat-burgemeester van Ukkel na het ontslag van Armand De Decker. Dilliès haalde het, maar de kiesstrijd is nu uiterst bits

Ukkels schepen Marc Cools (MR), die met een scheurlijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt, is naar de Raad van State gestapt. Hij vraagt een schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid van de intrekking van zijn tekenbevoegdheid, melden de kranten van Sudpresse. Daardoor kan hij immers geen documenten meer ondertekenen in het kader van zijn schepenambt.

Een paar weken geleden heeft burgemeester Boris Dilliès (MR), met wie Cools (ook MR) ijverde om de burgemeesterssjerp, diens tekenbevoegdheid ontnomen. De Ukkelse afdeling van de MR vraagt ook dat Cools opstapt uit de partij.

Aanleiding was het feit dat schepen van Stedenbouw Cools bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober met een scheurlijst, 'Uccle en avant', naar de kiezer stapt. Die kan de MR serieus pijn doen, vermoedt onze politieke analist Steven Van Garsse.

Cools was het uiteraard niet eens met de beslissing om zijn tekenbevoegdheid af te nemen. "Dit wil concreet zeggen dat de burgers hun documenten later zullen ontvangen", zei hij toen. Hij stapt dus nu naar de Raad van State met de vraag die beslissing ongedaan te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?