Van den Driessche: 'Close is groter gevaar voor democratie dan Mayeur'

© PhotoNews
| Johan Van den Driessche (N-VA.)

Brussel neemt afscheid van Johan Van den Driessche (N-VA), die de politiek verlaat. Maar hij blijft even scherp. "Close is een groter gevaar voor de democratie dan Mayeur", stelt hij in een interview met BRUZZ.

Vorige week kondigde gemeenteraadslid Brussels parlementslid Johan Van den Driessche (N-VA) aan dat hij na deze legislatuur stopt met politiek. Op het einde van zijn politieke loopbaan is hij nog altijd even kritisch voor de PS.

“Waarom heeft Close een goed resultaat? Omdat het Close is. Hij geeft mensen het gevoel dat het zal veranderen met hem. Combineer dat met de machine van de PS”, zegt Van den Driessche in een interview met BRUZZ. "De PS-militanten stonden bijvoorbeeld nog aan veel stemlokalen om kennissen en familie nog een laatste keer stemadvies te geven. Allemaal onderdelen van de machine."

“Hij is erg communicatief”, zegt hij nog over de burgemeester. “Tegelijk is Close volgens mij een groter gevaar voor de democratie en goed bestuur dan zijn voorganger Yvan Mayeur.” Voor de vorige burgemeester was iedereen op zijn hoede, aldus de N-VA’er. “Met zijn sociale aard geeft Close altijd het gevoel dat alles in orde komt. Terwijl hij al twintig jaar meedraait in dit systeem.”

Het volledige interview met Johan Van den Driessche lees je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?