20181003 Johan Van den Driessche (N-VA)

| Johan Van den Driessche (N-VA.)

Johan Van den Driessche verlaat politiek in mei

Kris Hendrickx
© BRUZZ
05/11/2018
Updated: 05/11/2018 14.38u

Johan Van den Driessche, vandaag fractieleider voor de N-VA in het Brussels parlement, verlaat in mei het halfrond. Hij komt niet meer op bij de gewestverkiezingen, en zegt ook de gemeenteraad vaarwel.

Dat schrijft de 65-jarige Van den Driessche op zijn website. Hij gaat opnieuw aan de slag als onafhankelijk bestuurder van vennootschappen.

"Mijn terugkeer naar de bedrijfswereld komt er hoofdzakelijk omdat de belasting op mijn gezinsleven te groot was geworden", zegt de N-VA'er. "Ik besef dat ik met mijn beslissing velen zal ontgoochelen en hoop dat iedereen begrip kan opbrengen voor mijn keuze." Van den Driessche benadrukt dat hij zijn keuze enkel om privéredenen maakte. "Er is geen enkele politieke reden en mijn partij heeft me ook niet gevraagd om een stap opzij te zetten."

Van den Driessche kijkt naar eigen zeggen terug op “een intense en interessante periode waar ik mee de krijtlijnen heb uitgetekend voor Brussel in een confederaal model en de partij in Brussel mee op de kaart heb gezet. Lang voor het Samusocial schandaal stond ik bovendien vrij alleen met de roep naar meer transparantie en goed bestuur - zoals in het Eurostadion (…).”

De N-VA'er stapt ook uit de gemeenteraad van de Stad Brussel, waar hij de enige gekozene voor zijn partij is. Normaalgezien zal zijn opvolger bij de installatie in december al zijn plaats innemen. Wie dat wordt, wil Van den Driessche nog niet kwijt. "Dat wordt nog besproken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Johan Van den Driessche

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni