| De man in kwestie werkt voor Brussels parlementslid Johan Van den Driessche (N-VA).

Medewerker Johan Van den Driessche gelinkt aan Schild & Vrienden

KDM, VT
© BRUZZ
07/09/2018

Een parlementaire medewerker voor N-VA Brussel heeft banden met de extreemrechtse jongerenvereniging Schild & Vrienden. Dat bevestigt de N-VA aan BRUZZ.

Het gaat om A.C., een Gentenaar die werkt voor het Brussels parlementslid en gemeenteraadslid in Brussel-Stad Johan Van den Driessche (N-VA). Zijn naam circuleert sinds donderdagnamiddag in een lijst van personen die banden hebben met de extreemrechtse jongerenvereniging Schild & Vrienden.

De Brusselse fractie van N-VA bevestigt aan onze redactie dat de medewerker inderdaad gelinkt wordt aan Schild & Vrienden. Hoe ver dat engagement precies ging of gaat, is evenwel onduidelijk.

'Zijdelings' betrokken

De woordvoerder van de Brusselse N-VA verduidelijkt dat er een gesprek aangegaan zal worden met de medewerker in kwestie, die naar eigen zeggen slechts "zijdelings" betrokken was bij de jongerenvereniging. Pas na dit gesprek wil de N-VA zich uitspreken over mogelijke "consequenties".

In de nasleep van de Pano-reportage rond Schild & Vrienden, waarin verschillende leden van de vereniging zich lieten betrappen op racistische en seksistische uitspraken, trokken al meerdere in opspraak gekomen jongeren hun kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen in. Het gaat dan om meerdere N-VA'ers, maar ook een lid van de CD&V.

'Schild & Vrienden niet in Brussel'

Donderdag zeiden zowel de N-VA als Brusselse studentenverenigingen en universiteiten geen weet te hebben van extreemrechtse jongerenverenigingen die actief zijn binnen de hoofdstad. De N-VA zei toen ook niet op de hoogte te zijn van medewerkers of kandidaten die betrokken waren bij Schild & Vrienden. Nu blijkt dat voor minstens één persoon toch het geval te zijn.

De medewerker in kwestie wenst niet te reageren op onze vragen. Van den Driessche was dan weer niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Johan Van den Driessche , Schild & Vrienden , N-VA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni