| Mathias Vanden Borre is de opvolger van Johan Van den Driessche voor N-VA in Brussel-Stad.

Vanden Borre (N-VA) naar de gemeenteraad van de Stad Brussel

TDN
© BRUZZ
09/11/2018

Mathias Vanden Borre zal vanaf december namens de N-VA zetelen in de gemeenteraad van Brussel-Stad. Hij neemt de plaats in van Johan Van den Driessche, die de politiek in mei 2019 definitief vaarwel zegt.

De 31-jarige Vanden Borre haalde, na lijsttrekker Johan Van den Driessche, het grootste aantal voorkeurstemmen bij de jongste verkiezingen. Hij verzamelde er 291 tegenover 847 voor Van den Driessche.

Vanden Borre houdt zich als raadgever van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) bezig met maatregelen inzake transparantie, goed bestuur en een moderne overheid. Hij studeerde Politieke Wetenschappen aan de KULeuven en Rechten aan de UGent.

Transparant bestuur

"Gemeenteraadslid worden in Brussel betekent een grote persoonlijke en professionele uitdaging. Ik hou van deze stad, maar ik zie ook dat het stadsbestuur de vele talenten van onze stad verkwanselt", reageerde Vanden Borre zelf.

"Brussel heeft dringend nood aan een verantwoordelijk en transparant bestuur dat de vele grote uitdagingen eindelijk aanpakt en zorgt voor meer welvaart. Ik wil de expertise die ik heb opgebouwd dankzij minister-president Geert Bourgeois hiervoor maximaal inzetten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , Johan Van den Driessche , Mathias Vanden Borre , N-VA

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni