Vanhengel geeft ministerpost door aan Gatz

© PhotoNews
| Sven Gatz (Open VLD) bij het partijbureau van zijn partij na de verkiezingen van 26 mei 2019.

Sven Gatz (Open VLD) gaat in de Brusselse regering zetelen, en niet partijgenoot en ontslagnemend minister van Financiën Guy Vanhengel. Dat verneemt BRUZZ uit goede bron.

Dat aftredend Vlaams minister voor Cultuur, Media en Brussel Sven Gatz (Open VLD) wellicht zou aantreden in de Brusselse regering, werd al langer vermoed, aangezien hij de onderhandelingen voerde. Nu het regeerakkoord rond is, wordt dat ook bevestigd in het Brussels parlement, zo weet De Tijd en hoorde BRUZZ ook uit goede bron.

Gatz zal zo de plaats innemen van huidig minister van Financiën Guy Vanhengel, die op zijn 61ste het stokje doorgeeft. Vanhengel werd in 2000 voor het eerst minister in de Brusselse regering, waar hij Annemie Neyts opvolgde als minister van Begroting. Na een passage in de federale regering in 2009, werd hij in 2011 opnieuw Brussels minister, van Begroting en Financiën.

Of Gatz ook zal aanblijven als Vlaams minister is nog niet duidelijk. In dat geval moet hij beide regeringsposten combineren tot er een nieuwe Vlaamse regering is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?