Vanhengel haalt uit naar Francken: 'Zou hem mijn kinderen niet toevertrouwen'

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Guy Vanhengel is vandaag Brussels parlementslid.

Voormalig Brussels minister Guy Vanhengel valt Theo Francken op twitter frontaal aan. “De jeugd in dienst van de natie. Waar en wanneer hebben we dat nog gehoord?”

Dat Theo Francken graag de volgende Vlaamse minister van Onderwijs wil worden is al een tijdje duidelijk. In een tweet alludeert hij daar donderdag nog eens op.

Het bericht schoot voormalig Brussels minister Guy Vanhengel, binnen de VGC jarenlang bevoegd voor onderwijs en zelf ex-onderwijzer, duidelijk in het verkeerde keelgat.

Wat Vanhengel precies bedoelt met 'Waar en wanneer hebben we dat nog gehoord?” is niet meteen duidelijk, maar verschillende twitteraars zien er een verwijzing naar de nazitijd in.

Francken zelf noemt de reactie van Vanhengel zwak en op de man. Heel wat andere critici noemen de tweet van Vanhengel dan weer een minister onwaardig. De liberaal uit Evere is vandaag minister af (ten voordele van Sven Gatz), maar zijn twitteraccount vermeldt die titel wel nog.

Collega Open VLD'er Koen Anciaux (broer van Bert) steunt Vanhengel dan weer. Hij zegt dat hij zijn tweet begrijpt en dat er ook N-VA-vrienden zijn die zich aan Franckens taalgebruik ergeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?