Vanwalleghem nieuwe Brusselse senator voor CD&V

© CD&V

Door de benoeming van Sabine de Bethune als rechter bij het Grondwettelijk Hof, moest CD&V een nieuwe senator aanduiden. Die eer valt Maud Vanwalleghem (32) uit Vorst te beurt.

Vanwalleghem wil met haar senaatswerk de lijn van voorgangster Sabine de Bethune doortrekken. Het fundamenteel respect voor mensenrechten vormt haar kompas. "We kiezen voor een jong, nieuw en stedelijk profiel, met een mooi palmares buiten de politiek", aldus CD&V-voorzitter Joachim Coens. "Haar loopbaan straalt engagement en ambitie uit."

Vanwalleghem heeft Brugse roots, maar woont al tien jaar in Vorst, waar ze bij de gemeenteverkiezingen ook op de lijst van de christen-democraten stond. Ze studeerde geschiedenis en Arabische studies en werkte onder meer bij de internationale ngo the Unrepresented Nations and Peoples Organization (UNPO) en als adviseur in het Europees Parlement.

In 2015 begon ze als coördinator en algemeen secretaris van de vrouwenbeweging van CD&V, Vrouw & Maatschappij. In 2018 werd Vanwalleghem directeur van de Liga voor Mensenrechten. De afgelopen jaren proefde ze ook van het ondernemerschap.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?