Veertigtal teksten op agenda van laatste plenaire zitting

Het Brussels Parlement zet dinsdag een punt achter de legislatuur na een plenaire zitting, gespreid over maandag en dinsdag. Dan zullen nog bijna veertig teksten de revue passeren, waaronder een tiental resoluties, twintig ordonnanties, een zestal ontwerpen van gezamenlijk decreet of gezamenlijke ordonnanties, en nog aanpassingen van het reglement.

Een aantal teksten staat in het teken van goed bestuur, zoals de oprichting van een Brusselse ombudsman en een Brusselse Deontologische Commissie, of de openbaarheid van bestuur bij de Brusselse instellingen.

Een andere tekst voert het schoolcontract in, een instrument om de scholen beter te integreren in hun wijk door onder meer de schoolinfrastructuur buiten de schooluren beschikbaar te maken voor de buurtbewoners.

Voorts staat een hele rist voorstellen van resolutie op de agenda over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals de strijd tegen het ongewenst seksueel gedrag in de openbare ruimte en het openbaar vervoer, het toekennen van vrouwennamen in de openbare ruimte, of beveiligde infrastructuur voor het kortparkeren van fietsen.

De stemmingen worden dinsdagnamiddag vanaf 17 uur, na het vragenuurtje, verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?