Verhofstadt is nooit bestuurder van ULB-fonds geweest

Guy Verhofstadt, geen bestuurder bij ULB-spin-off, wel bij Sofina, dat in de raad van bestuur van Theodorus 3 zit.

Europarlementslid en oud-premier Guy Verhofstadt is nooit bestuurder geweest van Theodorus 3. Dat meldt het spin-off-fonds van de ULB woensdag, in een reactie op een studie van Transparency International die in de Belgische pers werd opgepikt.

Volgens de studie van Transparency International is Verhofstadt een van de drie Europarlementsleden die de meeste nevenactiviteiten aangeven. Zo zou hij onder meer bestuurder zijn bij Theodorus 3, maar het ULB-fonds voor spin-offs en start-ups ontkent dat met klem.

"Guy Verhofstadt is nooit bestuurder geweest van Theodorus 3, het spin-off-fonds van de ULB, noch van een van haar dochterondernemingen of verbonden ondernemingen. Hij heeft nooit een vergoeding ontvangen", zo stelt partner Marie Bouillez in een persbericht.

Wel zat Verhofstadt van 2011 tot 2017 in de NV Sofina, die op haar beurt in de raad van bestuur van Theodorus 3 zetelt. Het was echter nooit Verhofstadt die Sofina vertegenwoordigde aan de bestuurstafel van Theodorus 3. Dat gebeurde eerst door Alexandre Dutoit, en later door Joao Vale De Aleida.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?