Vervoort (PS): 'Verwacht geen explosie van de bubbel'

© PhotoNews
| Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) op de persconfrentie na de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april 2020.

"Verwacht geen explosie van de bubbel", zo waarschuwt Brussels minister-president Rudi Vervoort op Bel RTL in aanloop naar de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad (NVR).

De Nationale Veiligheidsraad buigt zich woensdag vanaf 9 uur opnieuw over een aantal versoepelingen van de coronaregels.

Maar volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort moeten er geen al te grote versoepelingen verwacht worden. Zo is de verdere uitbreiding van de 'bubbel' van tien personen per week volgens hem "complex". De kwestie ligt wel op tafel, maar er moet geen "explosie van de bubbel" verwacht worden. "Als de bubbel wordt uitgebreid, zal het gematigd zijn", aldus Vervoort.

Ook voor de culturele sector tempert Vervoort de verwachtingen. Ook daar zijn geen grote versoepelingen te verwachten tegenover wat eerder is afgesproken, zoals bijvoorbeeld de beperking tot maximaal 200 personen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?