Rudi Vervoort (PS) Minister-President van het Brussels Gewest.

Vervoort sluit Brusselse regering met N-VA uit

TD
© Belga
12/12/2018

"De PS zal in Brussel nooit met de N-VA samenwerken," zei Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) op een partijcongres, georganiseerd door militanten van de PS-afdeling Brussel-Stad. Naast de honderden militanten, tekenden ook prominente socialisten present zoals Brussels burgemeester Philippe Close en Koekelbergs burgemeester en Kamer-fractievoorzitter Ahmed Laaouej.

"Ik hoor soms van mijn kameraden 'Oh, die N-VA, we zullen wel zien!'," stak Vervoort van wal. "Maar hier bij ons, in Brussel, is het duidelijk. Nooit met de N-VA."

De prominente socialisten die het woord namen, zoals onder Philippe Close of Ahmed Laaouej, zien na de verkiezingen van mei het liefst een politiek project dat "zo progressief mogelijk" is. Ze voelen zich gesterkt door de verkiezingsuitslag in Brussel, waar de PS de schade kon beperken ondanks de corruptieschandalen van de voorbije jaren.

Niet alleen de Vlaams-Nationalisten moesten het ontgelden, ook Didier Reynders (MR) kreeg een veeg uit de pan. De Minister van Buitenlandse Zaken zou volgens Laaouej te dicht bij de N-VA staan en de MR van Reynders zou te dicht bij extreem-rechts aanschurken, aldus Laaouej.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Rudi Vervoort , PS , N-VA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni