| Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang)

Vlaams Belang tevreden met Mahdi (CD&V) op Asiel en Migratie

© Belga
01/10/2020

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken toont zich opvallend positief over de keuze voor Sammy Mahdi (CD&V) op Asiel en Migratie. " Sammy wordt vaak onderschat. Hij is niet zo links als iedereen denkt", aldus Van Grieken.

"Ik heb vertrouwen in de persoon van Sammy Mahdi. Dat zal u wellicht verrassen", reageerde Van Grieken op de samenstelling van de nieuwe regering. "Hij is een generatiegenoot en zeer talentvol. Maar omdat ook Ecolo, Groen en de PS in de regering zitten, zal Mahdi geen werk kunnen maken van een strenger migratiebeleid."

Voorts was de voorzitter van Vlaams Belang weinig onder de indruk van de regeerverklaring van kersvers premier Alexander De Croo (Open VLD). Hij herhaalt dat de regering "niet de meerderheid van de Vlamingen vertegenwoordigt".

Van Grieken ontkent niet dat er links en rechts een goed element in het regeerakkoord zit. Hij verwijst bijvoorbeeld naar het plan om 11 juli als betaalde feestdag te erkennen. "Daar kan ik vrolijk over zijn, maar dat is niet de essentie. De vraag is: gaat er ander sociaal-economisch beleid gevoerd worden? Gaan er voldoende middelen vrijgemaakt worden voor veiligheid? Komt er echt een strenger migratiebeleid met meer terugkeer?".

Wat dat laatste betreft, vreest Van Grieken alvast dat het de verkeerde kant zal uitgaan. "Men zegt dat minderjarigen niet mogen opgesloten worden in gesloten centra. Dat betekent dat iedere illegaal en uitgeprocedeerde die niet vrijwillig wil vertrekken en een minderjarig kind heeft, niet het land kan uitgezet worden. Als mensensmokkelaars dat te weten komen, dan worden we een magneet voor massamigratie", aldus Van Grieken

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Politiek, Sammy Mahdi, Tom Van Grieken, federale regering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni