Vlaamse gemeenten mogen dan toch uit Vivaqua stappen

Voor heel wat werknemers van Vivaqua is de toekomst momenteel onduidelijk.

De uitstap van de 15 Vlaamse gemeenten uit Vivaqua is goedgekeurd. Dat laat Vivaqua weten in een persbericht. De gemeenten Oudergem en Sint-Lambrechts-Woluwe hadden daartegen beroep aangetekend, maar dat is ongegrond verklaard.

De uittreding van de 15 Vlaamse gemeentes uit Vivaqua was eerst al goedgekeurd eind september 2017, op de Algemene Vergadering van Vivaqua.

Maar begin december tekenden de Brusselse gemeenten Oudergem en Sint-Lambrechts-Woluwe beroep aan bij de rechtbank van koophandel en de Raad van State. Volgens de gemeenten was het akkoord voor de uitstap niet volgens de juiste procedure verlopen.

Donderdag heeft de rechtbank van koophandel de claim van beide gemeenten ongegrond verklaard, laat Vivaqua weten in een persbericht. Met dit vonnis zou de rechtsvordering bij de Raad van State automatisch moeten worden vernietigd. De Raad van State mag zich immers niet uitspreken over aangelegenheden die tot de bevoegdheid van een andere rechtbank behoren, zo stelt Vivaqua.

Faouzia Hariche, de voorzitster van Vivaqua, verheugt zich over deze beslissing: "Nu kunnen we in alle rust voortgaan met de overdracht van de activiteiten naar de nieuwe operatoren die de Vlaamse gemeenten hebben gekozen."

"Daarnaast kunnen we, zoals gepland, de fusie door overneming van Hydrobru door Vivaqua afwerken," laat Hariche weten.

PHOTONEWS_10431264-006.jpg
© Bert Van Den Broucke / Photonews

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?