Voormalig CDH’er Fatima Moussaoui sluit zich aan bij PS van Stad Brussel

ZM
© BRUZZ
17/11/2020

Burgemeester Philippe Close (PS) kondigde vandaag aan dat Fatima Moussaoui in zijn partij voor Stad Brussel stapt. Moussaoui , gemeenteraadslid bij de Stad Brussel sinds 1998, zetelde meer dan twintig jaar voor de CDH en zetelde sinds september 2020 als onafhankelijke.

“Nadat ik de CDH groep heb verlaten, heb ik de tijd genomen om na te denken en besloot ik om mijn strijd voor de progressieve waarden, die ik samen met de socialisten verdedig, verder te zetten”, geeft Fatima Moussaoui aan. In haar politieke carrière was ze onder andere al nationale secretaris voor integratie voor de CDH van 1999 tot 2001 en lid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 2004 tot 2009.

Mouassaoui is niet de eerste die de CDH verlaat voor een andere partij. Eerder nog stapten ook al ex-schepen Bertin Mampaka en Mie-Jeanne Nyanga-Lumbala over van de CDH naar de MR. Mampaka werd toen door de CDH verweten dat hij de partij zou verraden.

“Ik ken Fatima al jaren als een progressieve vrouw en directrice van de crèche ‘Mères et Femmes’. Ze kent de sector van de kinderopvang en sociale huisvesting goed. Ik ben blij dat ze bij ons aansluit. Het is een gezicht dat de Brusselaars goed kennen. Ze heeft altijd gevochten voor de sociale samenhang in onze wijken”, zegt Close over het nieuw partijlid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , CDH , PS , Fatima Moussaoui , Philippe Close

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni