| Bertin Mampaka (CDH)

Leegloop bij christendemocratische fractie in Brusselse gemeenteraad

© Belga
21/09/2020

Op de gemeenteraad van Brussel-Stad is maandag het vertrek van de gemeenteraadsleden Bertin Mampaka, Marie-Jeanne Nyanga Lumbala en Fatima Moussaoui uit de fractie CdH-CD&V geofficialiseerd. Gemeenteraadsleden Mampaka en Nyanga Lumbala stappen over naar de liberalen van MR, terwijl Moussaoui haar politiek engagement voortzet als onafhankelijke.

De beslissing van de drie politici om de partij CDH te verlaten, werd in de afgelopen dagen al bekend en zorgde logischerwijze voor enige wrevel bij CDH-voorzitter Maxime Prévot. Vooral de overstap van Mampaka, die ook Brussels parlementslid is, en Nyanga Lumbala, stootte hem tegen de borst.

In de Brusselse gemeenteraad daalt het aantal gemeenteraadsleden van de fractie CDH-CD&V van vijf naar twee. Enkel fractieleider Didier Wauters en Bianca Debaets blijven over. "Het was een schok, zowel op politiek als persoonlijk vlak. Maar Bianca Debaets en ik zijn zeker dat, hoewel het gras soms groener lijkt aan de overkant, continuïteit en standvastigheid een belangrijke eigenschap zijn in de politiek", zegt Wauters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , CDH , Bertin Mampaka

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni