Voormalige Brusselse verkozene getipt als Turkse ambassadrice in Algerije

Mahinur Özdemir

De Brusselse Mahinur Ozdemir zou volgens de Turkse krant Hurriyet de positie reeds aangeboden hebben gekregen, maar nog niet hebben geaccepteerd. Dat bericht de RTBF. Ozdemir (ex-CDH) zetelde van 2009 tot 2019 in het Brusselse parlement, en ook jarenlang in de Schaarbeekse gemeenteraad, maar kwam niet meer op voor de laatste verkiezingen.

Ozdemir bezit de dubbele Belgische-Turkse nationaliteit en kan dus perfect een diplomatieke carrière opnemen voor Turkije. Bovendien heeft de Schaarbeekse nauwe banden met Turkse president Erdogan, die aanwezig was bij haar huwelijk.

Mahinur Ozdemir kwam in 2009 op voor CDH, waarbij ze verkozen geraakte in het Brusselse parlement, en daar de eerste volksvertegenwoordiger met een hoofddoek was. In 2015 viel ze in ongenade en werd ze uiteindelijk uit de partij gezet, omdat ze weigerde de Armeense genocide te erkennen. Tot 2019 zetelde ze verder als onafhankelijke.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?