Vzw Gial wordt 'i-City'

© PhotoNews
| Gial vzw, informaticapartner van Brussel-Stad.

De vzw Gial, die al 25 jaar informaticadiensten levert voor de stad Brussel, gaat voortaan door het leven als 'i-City'. De naamsverandering moet de stedelijke verankering in de verf zetten.

Gial, voluit Gestion Informatique des Administrations Locales, werd 25 jaar geleden opgericht als IT-dienstenleverancier. Volgens de stad Brussel was die naam echter voorbijgestreefd. De vzw is geen lokale administratiedienst, maar wel een stedelijke dienst.

De nieuwe naam werd gekozen na een wedstrijd onder het personeel. Die leverde 90 inzendingen op, waaruit i-City als winnaar kwam. De vzw schrijft zichzelf drie nieuw pijlers toe, namelijk engagement, oplossingsgerichtheid en klantgerichtheid.

Verwarring

Volgens MR-oppositielid Geoffroy Coomans de Brachène zal de nieuwe naam voor verwarring zorgen, omdat er nog andere Brusselse bedrijven, projecten of verenigingen een gelijkaardige naam dragen. "Dat zorgt voor een beperkte zichtbaarheid van de dienst."

De vzw kwam vorig jaar in opspraak door een vernietigende audit. Die toonde aan dat toenmalig directeur Michel Leroy niet als werknemer werd betaald, maar als consultant met een dagvergoeding tot 1.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?