Weyts pleit voor versoepeling test- en quarantaineregels in onderwijs

© Photonews
| Ben Weyts (Open VLD).

Als het van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) afhangt, worden de test- en quarantaineregels voor het onderwijs verder versoepeld. Dat heeft hij woensdag in het Vlaams Parlement laten verstaan in antwoord op vragen van Loes Vandromme (CD&V), Elisabeth Meuleman (Groen), Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld). Weyts zit later woensdag samen met de onderwijspartners.

Het coronavirus verspreidt zich als een lopend vuurtje in veel (lagere) scholen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zit woensdag omstreeks 17 uur samen met zijn vaste 'onderwijsclub', een brede groep van gesprekspartners in het onderwijs. Over welke maatregelen daar precies op tafel liggen, wil de N-VA-minister niet vooruitlopen. Aan Franstalige kant is alvast beslist om in het middelbaar onderwijs opnieuw het mondmasker te verplichten.

Weyts zal straks een voorstel doen aan de onderwijspartners. "Elk voorstel dat ik doe volgt twee lijnen. Enerzijds willen we maximaal scholen open houden met minimale beperkingen voor kinderen en jongeren. Anderzijds zullen we altijd onze verantwoordelijkheid nemen en moeilijke beslissingen nemen daar waar dat nodig is", aldus Weyts.

De N-VA-minister pleit alvast voor een verdere aanpassing van de huidige test- en quarantaineregels in het onderwijs. Die kwestie is woensdag ook al besproken op het IMC Volksgezondheid. "De afgelopen twee weken zaten er 17.500 kinderen in quarantaine, veelal nodeloos en zonder symptomen", aldus Weyts. Daarom gaat de N-VA-minister op zoek naar een "gedragen voorstel" dat ook voorziet in een verdere versoepelig van de test- en quarantaineregels.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?