10 miljoen euro voor restauratie Sint-Joostkerk

© Belgaimage
| De Sint-Joostkerk, rooms-katholieke kerk aan de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node.

De Sint-Joostkerk in Sint-Joost-ten-Node wordt gerestaureerd en gerenoveerd. De werken zullen 10 miljoen euro kosten. Dat meldt het kabinet van burgemeester Emir Kir. “Dit is geweldig nieuws nu Kerstmis nadert,” aldus de burgemeester.

Op initiatief van burgemeester Emir Kir werd een overeenkomst ondertekend tussen de gemeente Sint-Joost en de Kerkfabriek om het projectbeheer over te dragen voor de renovatie en restauratie van de parochiekerk van Sint-Joost.

Volgens schepen van Openbare Werken Mohammed Jabour hebben de werken betrekking op onder meer de architectuur, de stabiliteit en de loodgieterij. “Deze kerk maakt deel uit van de geschiedenis en de identiteit van de Tennodenaars. Vandaag werd een grote stap gezet om ons erfgoed te bewaren,” aldus Jabour.

Volgens een eerste kostenraming zouden de werken 10 miljoen euro bedragen. “Dit bedrag zal voor 80 procent door het Gewest worden gefinancierd en de fasering van de werkzaamheden zal over 10 jaar worden gespreid,” zegt Kir nog.

De Sint-Joostkerk is een rooms-katholieke kerk, gelegen op de Leuvensesteenweg. De barokke kerk dateert uit de 19de eeuw en werd in 2009 beschermd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?