10 pv's per dag voor sluikstorten, probleem groeit in Anderlecht en Molenbeek

Het blijft pv's regenen voor sluikstorten in Molenbeek en Anderlecht.

Zwerfvuil is een groeiend probleem in de Brusselse Kanaalzone. In 2017 waren er 222 pv's voor sluikstorten in de gemeente Anderlecht en 142 in Sint-Jans-Molenbeek. In 2018 waren dat respectievelijk 359 en 194 pv's.

Die cijfers gaf staatssecretaris voor Netheid Fadila Laanan in het Brussels Parlement in antwoord op een mondelinge vraag van Paul Delva (CD&V). Ze betreurde ook dat beide gemeenten geen gehoor gaven aan de projectoproep in 2017 om de netheid in de straten te verbeteren.

Over het hele Brussels Gewest zijn er in 2018 3.308 pv's opgesteld voor sluikstorten, wat neerkomt op zo'n tien per dag. Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek maken bijna 17 procent van het totaal uit.

"Deze cijfers tonen aan dat sluikstorten een hardnekkig probleem blijft in Brussel," reageert Paul Delva.

"Natuurlijk zijn er ook nog heel wat sluikstorters die niet geïdentificeerd en geverbaliseerd worden. De strijd ertegen moet dus een absolute prioriteit blijven, om ervoor te zorgen dat onze stad aangenamer en properder wordt. Meer levenskwaliteit voor de Brusselaars gaat onder andere via een nette stad," besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?