10.000 betogers op nationale actiedag ABVV

Updated: 28-01-2020 - 12:22

Vanaf 10 uur dinsdagmorgen blaast de socialistische vakbond verzamelen aan het Noordstation en trekt vanaf 11 uur naar het Zuidstation. De politie telt 10.000 betogers.

Enkele duizenden mensen, het merendeel gekleed in rode jasjes, stapt op naar de eindbestemming Brussel-Zuid. Daar zullen rond 13 uur de top van de vakbond en de socialistische mutualiteiten een toespraak houden.

ABVV zegt ongerust te zijn over de toestand van de sociale zekerheid en de sociale bescherming, maar ook over de huidige politieke situatie. "De financiering van de sociale zekerheid loopt mis", verklaart algemeen secretaris Miranda Ulens vak voor de start van de betoging aan Belga. "De rechtse partijen willen blijven knippen in de inkomsten, maar dat betekent dat er ook geknipt moet worden in de uitgaven. Het is nochtans mogelijk om bijkomende inkomsten te vinden die niet de gewone burger treffen."

"De solidariteit moet hersteld worden", zegt ook Paul Callewaert van de Socialistische Mutualiteit. "En dat zal alleen lukken als iedereen bereid is daarin te investeren". De andere vakbonden nemen dinsdag niet deel aan de betoging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?