1.450 Brusselaars werden al gebeld door de 'contact tracers'

© PhotoNews
| Een contacttracer helpt de besmettingen met het coronavirus in kaart te brengen.

In de eerste week van de 'contact tracing' werden 1.450 Brusselaars gecontacteerd in het kader van de corona-epidemie. Naast de callcenters zijn er ook enkele 'field agents' actief die mensen die niet telefonisch bereikbaar zijn proberen te spreken.

Het Brusselse call center heeft 145 werknemers opgeleid, waarvan er ondertussen 129 al effectief aan het werk zijn. In de Brusselse straten zijn er nog eens 20 field agents actief. Die worden ingezet om mensen die telefonisch niet bereikbaar zijn in persoon te bevragen en te adviseren.

De contact tracing werd naar voren geschoven als middel om de epidemie onder controle te houden tijdens de versoepeling van de maatregelen. "Een succesvolle versoepeling van de maatregelen is een objectief op zich,” aldus minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo), “Dit hangt af van de mate waarin de contactopvolging goed verloopt. Meer dan ooit moet ieder voor zich zijn verantwoordelijkheid nemen en hebben we solidariteit nodig tussen iedereen als noodzakelijke voorwaarde voor een verdere versoepeling."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?