Maron wil duizend mensen per dag bereiken met contact tracing

© Ecolo
| Alain Maron (Ecolo) Brussels minister, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie.

In het Brussels gewest zullen de ziekenfondsen en medewerkers die werkzaam zijn in het callcenter voor contact tracing ongeveer duizend mensen per dag proberen contacteren. Dat heeft Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) donderdag laten weten in de Commissie Gezondheid.

Contact tracing - het per telefonisch contact in kaart brengen van coronabesmettingen - wordt sinds maandag 4 mei getest en zal vanaf maandag 11 mei echt van start gaan in Brussel. De vijf ziekenfondsen van ons land zullen samen met het callcenter N-Allo het Brussels gewest hierin bijstaan. Gezondheidsminister Maron maakte bekend dat vanaf maandag 85 personen operationeel zullen zijn voor de contact tracing, dat wordt woensdag opgetrokken naar 120 mensen en tegen begin juni zijn er zeker 200 personen aan de slag.

Het gaat onder meer om een 150-tal mensen die in een callcenter zullen werken en 64 mensen die op het terrein actief zijn indien het telefonisch contact te weinig oplevert. "Op basis van het huidige aantal dagelijkse besmettingen zullen we in de komende weken ongeveer duizend mensen per dag contacteren."

Hoe lang het opsporen zal duren, is niet duidelijk. "Dat kan tot december zijn, maar even goed ook meerdere jaren. We gaan de juiste vragen moeten stellen en de capaciteit doorheen de maanden verder beoordelen", aldus Maron.

Het Brussels gewest gaat al zeker voor de komende drie maanden de samenwerking aan met de ziekenfondsen en er wordt constant geëvalueerd. De kostprijs van het project voor de komende drie maanden bedraagt 7,3 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?