De oproep die het UZ Brussel en de Vrije Universiteit Brussel lanceerden om de druk op het ziekenhuispersoneel te verlichten, is een groot succes. Het UZ Brussel kon tijdens de tweede lockdown al rekenen op de hulp van 150 studenten.

De oproep aan de studenten van de VUB toe werd massaal beantwoord. Liefst 437 kandidaten boden zich tot nu toe aan om de handen uit de mouwen te steken. Het gaat om studenten geneeskunde, farmacie, verpleegkunde, zorgkundige, biomedische wetenschappen, psychologie en kinesitherapie. Opvallend is dat een kwart van de studenten zelfs geen medisch-gerelateerde opleiding volgt.

De 150 studenten die al werden ingeschakeld in het UZ Brussel hielpen patiënten te vervoeren, maaltijden uit te delen, bestellingen rond te brengen of om patiënten te helpen in contact te blijven met hun familieleden.

"Samen met een paar andere medestudenten stond ik in voor het contact tussen de patiënten en hun familieleden. Concreet gaven we het thuisfront van de patiënten iedere dag een update over hun toestand en trachtten we zoveel mogelijk videocalls op te zetten zodat er toch enig sociaal contact was tussen de patiënten en hun naasten", getuigt VUB-geneeskundestudent Pieter De Rop.

Voor studenten uit de eerste bachelor kinesitherapie is het vrijwilligerswerk in het UZ Brussel ook een alternatief om de in het water gevallen stages te vervangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Jette , Samenleving , studenten VUB , UZ Brussel , vrijwilligers coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni