16-jarige Brusselse jongen dood teruggevonden na urenlange zoekactie

© Photonews
| Oostende (archiefbeeld)
Updated: 13-08-2021 - 12:20

Na een urenlange zoekactie voor de kust van Oostende is donderdagavond het levenloze lichaam van een 16-jarige jongen uit het Brusselse teruggevonden. Dat bevestigen de korpschef van de politiezone Oostende en de waarnemend burgemeester van Oostende. Het slachtoffer verdween in de loop van de namiddag toen hij tijdens een uitstapje met vrienden in zee ging zwemmen.

Sinds ongeveer 16.30 uur werden in Oostende alle mogelijke middelen ingezet om de tiener terug te vinden. Een reddingshelikopter cirkelde voortdurend rond in de buurt van de westelijke strekdam, terwijl ook verschillende boten naar de drenkeling zochten. Tegelijkertijd werd ook op het strand en de dijk gezocht door de lokale politie en de strandredders. De massale zoektocht bleef echter zonder resultaat. De zoekactie verplaatste zich vanaf 18.30 uur stilaan richting de Oostendse Oosteroever en Bredene. De hulpdiensten hielden immers rekening met de stroming.

Uiteindelijk werd het levenloze lichaam van de 16-jarige jongen kort voor 20 uur aangetroffen. Volgens waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open Vld) bevond hij zich niet ver van de plaats waar hij verdween.

In de bewaakte zwemzone van het Groeistrand ging het slachtoffer donderdagnamiddag met enkele vrienden in zee. Zijn vrienden sloegen alarm toen hij maar niet uit het water bleek te komen. De vrienden en de familie van de jongen krijgen net als de strandredders de nodige psychologische bijstand. Politie en parket zullen een onderzoek voeren naar de precieze omstandigheden van de verdwijning en het overlijden.

De tiener werd mogelijk verrast toen het water op een bepaalde plaats plots toch een stuk dieper werd, meldt het parket van West-Vlaanderen. Wellicht is hij door de onderstroom in moeilijkheden gekomen, waardoor hij niet meer kon terugzwemmen. Volgens de procureur wijst alles in de richting van een spijtig ongeval. In die omstandigheden zal op zijn lichaam geen autopsie uitgevoerd worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?