Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene

17.000 euro en honderden juwelen aangetroffen bij vermoedelijke dealer

© Belga
12/01/2021

De Brusselse lokale politie heeft zaterdag een vermoedelijke heler van gestolen juwelen opgepakt. Daarbij troffen de agenten ongeveer 17.000 euro cash aan, naast honderden vermoedelijk gestolen juwelen. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

Het was een politiepatrouille te voet die zaterdagavond de vermoedelijke heler op het spoor kwam toen de agenten in Laken langs een etablissement kwamen waarvan de luiken en de deur openstonden. In het lokaal, waar helemaal geen handel mocht gedreven worden, waren zes mannen aanwezig, van wie een de ingang in de gaten leek te houden en de vijf anderen rond een tafel zaten. Een van de mannen aan tafel bestudeerde aandachtig een resem juwelen.

De agenten stapten het lokaal binnen en fouilleerden de aanwezigen. De man die de juwelen bestudeerde en de zaak leek uit te baten, had 1.440 euro op zak en de andere vijf, allemaal van buitenlandse nationaliteit, enkele honderden euro's en verschillende juwelen. Op tafel lagen nog juwelen en werktuigen om de juwelen te onderzoeken.

Aangezien er vermoedelijk sprake was van heling, besloot de politie ook de bovengelegen verdiepingen te doorzoeken, waar de uitbater zijn woonst had. Daar troffen de agenten nog 14.800 euro aan in een kluis, naast tientallen juwelen in kleine plastic zakjes. In een kleerkast lag ook een vuurwapen en munitie.

De zes verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving, juwelen, cash

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni