200 manifestanten voor solidariteitsactie mensenrechten

© AM/BRUZZ
| De obelisk kwam er naar aanleiding van 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Brusselaars kunnen op de gedenknaald alle mensenrechten lezen.

200 mensen kwamen maandagavond op straat om stil te staan bij de 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De betogers vroegen ook aandacht voor de slachtoffers van politiegeweld en politieke vervolging in de wereld.

De betogers zetten het werk van verschillende activisten uit derdewereldlanden in de kijker, zoals de Filipijnse vakbondsman Marklen Maojo Maga, die hardhandig werd opgepakt en valselijk beschuldigd door het regime van president Duterte. Of Juana Ramirez Santiago, een mensenrechtenactiviste die in september werd vermoord in Guatemala.

"We willen solidariteit tonen met die activisten," zei André Crespin, een van de mede-organisatoren van de betoging. "Vakbondslui en activisten komen op straat en verdedigen hun rechten in gevaarlijke omstandigheden in het Zuiden. Dat inspireert ons ook in België."

De betogers verzamelen zich in een platform Stop The Killings, dat zo'n 60 organisaties bevat, waaronder vakbonden en noord-zuid-organisaties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?