200.000 bezoekers voor openingsweekend Docks

Docks Bruxsel, het gloednieuwe winkelcentrum aan het kanaal, heeft zijn start afgelopen weekend niet gemist. In de eerste vier dagen kwamen er ruim 200.000 bezoekers bezoekers langs. Dat zorgde wel voor veel verkeershinder.

Het winkelcentrum zelf blikt tevreden terug op zijn eerste weekend. "Het is een onverwachts succes geworden. Dat we op vier dagen tijd 200.000 bezoekers mochten verwelkomen, is boven alle verwachting." Het merendeel van de bezoekers was Nederlandstalig. Volgens de woordvoerder van het winkelcentrum bereikten ze hun doelgroep: "Eerst en vooral zijn we een Brussels project. We willen de Brusselaars bereiken maar we merken dat we ook veel mensen uit de Rand aantrekken."

Verkeersdrukte
Het succes zorgde ook dit weekend voor heel wat verkeersdrukte rond de Van Praetbrug. Ook de parking van het winkelcentrum raakte zondagavond verzadigd.
"We hebben 1700 parkeerplaatsen. Door de grote toestroom waren er inderdaad problemen. Dankzij die ervaring kunnen we in de toekomst beter anticiperen op massale drukte. We moedigen mensen aan om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen."

De verkeersproblemen bevonden zich vooral ter hoogte van de de tunnel. Het verkeer aan de nieuwe ovonde (ovale rotonde) verliep dit weekend wel vlot.

Docks Bruxsel

In dit dossier vind je alles over het shoppingcentrum Docks Bruxsel, dat in november 2016 na een lange juridische strijd opende aan de Van Praetbrug in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?