Brussel helpt 2022: Geert Palmers en David Seffer van vzw Kinumai, dat faciliteiten voor rolstoelgebruikers in Brussel wil verbeteren

| Brussel helpt 2022: Geert Palmers en David Seffer van vzw Kinumai, dat faciliteiten voor rolstoelgebruikers in Brussel wil verbeteren.

20km door Brussel: Kinumai zoekt loper om rolstoel voort te duwen

Fauve Deldime
© BRUZZ
21/04/2023

Op 28 mei vindt de 43ste editie plaats van de 20km door Brussel. Dit jaar is ook vzw Kinumai van de partij. Vijf mensen duwen elk gedurende vier kilometer David Seffer, mede-oprichter van Kinumai, voort in een rolstoel.

Seffer gaat de uitdaging samen aan met Triple Challenge. “Zij, een Gentse vzw, streven naar inclusie door veel sportieve evenementen te doen met mensen met een beperking. Dat is uiteindelijk waar Kinumai ook voor staat”, zegt Seffer.

Tot nu toe heeft hij nog niet kunnen trainen met de duwers en dat zal volgens Seffer ook niet gebeuren tot de start. Iedereen loopt namelijk op zijn eigen manier en schema. Ze zijn nog op zoek naar een enthousiaste vijfde loper.

Voor de 20km zal Seffer zijn dagelijkse rolstoel even aan de kant zetten en een speciale rolstoel gebruiken. “Het ziet eruit als een buggy met drie wielen, maar dan op maat voor een volwassene.” De rolstoel komt uit Gent.

Rolstoeltoegankelijkheid

In 2022 werd Kinumai gesteund door Brussel Helpt, de solidariteitsactie van BRUZZ. Hun doel was om Brussel toegankelijker te maken voor rolstoelgebruikers, zodat zij zich ook vlot kunnen verplaatsen doorheen de stad. “Tot nu toe hebben we nog niet veel verandering gezien, maar dat is normaal omdat het veel tijd en werk vergt”, laat Seffer weten.

Kinumai biedt op hun website oprijplaten aan die je kan bestellen waarna Kinumai ze komt installeren. Zo’n plaat is volgens Seffer maar een tijdelijke oplossing. “Op lange termijn moet alle nieuwbouw toegankelijk zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit.”

Seffer klinkt alvast enthousiast om de uitdaging van de 20km aan te gaan met zijn team. Hij hoopt ook op “een beetje meer visibiliteit voor Kinumai.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni