© Arnaud De Decker

21 mensen uur lang vast in lift aan Poelaertplein

Arnaud De Decker
© BRUZZ
16/10/2019

Maar liefst 21 mensen hebben woensdagochtend een uur lang vastgezeten in een van de twee liften aan het Poelaertplein. De technische dienst van de MIVB en de brandweer kwamen ter plaatse en konden de opeengepropte groep uiteindelijk bevrijden.

De panoramische liften die je van aan het Poelaertplein naar de Marollen brengen, zijn na een incident op woensdagvoormiddag alweer buiten dienst. Vorige week schreef BRUZZ al dat de liften in 2019 reeds 71 keer technische mankementen vertoonden. Ook zondag moesten de technische diensten van de MIVB uitrukken om dertien inzittenden uit een defecte lift te krijgen.

"De liften hebben een laadvermogen van 1100kg. Als je met 21 in de lift zit, dan is de kans uiteraard reëel dat je vast komt te staan", zegt MIVB-woordvoerster An Van Hamme aan BRUZZ.

Voor omwonenden en de nabijgelegen horecazaken is deze situatie een echte plaag. "Om de twee dagen scheelt er iets aan die liften, waardoor mensen een alternatieve route moeten nemen", zegt de uitbater van Piano Piano, een restaurant in de Zwaardstraat in de Marollen, waar de lift op uitkomt. "Wij zijn erg afhankelijk van de liften, want dat is de grootste toegang naar de Marollen. Zonder de liften blijven de klanten weg", zegt hij.

'Afhankelijk van de lift'

"Er is sowieso weinig passage op het plein. Juristen en rechters die in het justitiepaleis werken bijvoorbeeld gebruiken de lift regelmatig om 's middags of na het werk bij ons te komen eten en drinken. Het is een belangrijke doelgroep. Als de liften defect zijn komen ze niet, en dan kunnen we net zo goed sluiten voor de rest van de dag."

"We zijn aan het kijken op welke manier we dit plein opnieuw levendig kunnen maken, om niet meer afhankelijk te zijn van een lift die om de twee dagen defect is", concludeert de uitbater.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Poelaertplein, geblokkeerde liften

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie