|

2,3 miljoen euro voor geestelijke gezondheidszorg asielzoekers

© Belga - BRUZZ
13/04/2018

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) kent 2,3 miljoen euro toe aan verschillende projecten die begaan zijn met de geestelijke zorg van asielzoekers. Het gaat om middelen uit het Europese AMIF-fonds.

Veel asielzoekers die in België aankomen, komen uit landen die verscheurd zijn door conflicten en oorlogen. Het gaat vaak om mensen die bombardementen, geweld of andere traumatische ervaringen hebben meegemaakt.

De medewerkers van de opvangcentra gaan met die problematiek zo goed mogelijk, om en steunen daarvoor op gespecialiseerde diensten, psychologen en psychiaters.

"Met behulp van het Europese AMIF-structuurfonds schakelen we nu een versnelling hoger", schrijft Francken op zijn Facebookpagina. "Het Croix Rouge, Rode Kruis Vlaanderen en CNP Saint Martin krijgen geld om mobiele teams op poten te zetten voor ambulante psychologische hulpverlening", aldus Francken.

"De KUL wordt ondersteund, via het project ResCareRefugees, om een residentieel psychiatrisch en trauma-therapeutisch aanbod uit te bouwen specifiek voor kinderen uit oorlogsgebieden. En St-Alexius Grimbergen krijgt fondsen om gerichte psychiatrische behandeling en begeleiding op maat aan te bieden onder de vorm van kortdurende crisisinterventie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , vluchtelingen , geestelijke gezondheidszorg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni