Beeld van een betoging op het Luxemburgplein. Veel deelnemers hebben Oekraïense vlaggen bij

| 2.500 mensen betoogden op het Luxemburgplein tegen de oorlog in Oekraïne

2.500 deelnemers aan solidariteitsmars voor Oekraïne in Brussel

© Belga
09/05/2022

De organisatie Promote Ukraine heeft zondag een solidariteitsmars gehouden voor Oekraïne die in het teken stond van Europadag maandag 9 mei. Volgens de politie Brussel Hoofdstad Elsene waren er 2.500 deelnemers. De mars werd op het Luxemburgplein aan het Europees parlement afgesloten met een benefietconcert om geld in te zamelen.

De mars trok van de Koning Albert II-laan in de buurt van het Rogierplein naar de Europese wijk om daar te eindigen op het Luxemburgplein. Op de kop van de mars werd een spandoek onthuld met de tekst "We stand with Ukraine".

De deelnemers hadden heel wat Oekraïense vlaggen mee en er waren ook verschillende Europese vlaggen om duidelijk te maken dat Oekraïne graag als lidstaat bij de Europese Unie wil aansluiten.

"Leve Oekraïne" scandeerden de betogers terwijl ze richting Luxemburgplein wandelden. De mars werd er om 18 uur afgesloten met concerten van onder meer Kateryna Pavlenko, een Oekraïense zangeres die in 2020 haar land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival.

Voor Promote Ukraine is het evenement tegelijkertijd een geldinzamelingsactie waarmee de organisatie medisch materiaal, beschermingsmiddelen en andere humanitaire hulpmiddelen wil aankopen voor de slachtoffers van de oorlog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni