2.800 betogers voor de deur van Russische Vertegenwoordiging

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 26 en zondag 27 februari 2022
Updated: 27-02-2022 - 16:15

Naast de vredesactie aan het Europakruispunt wordt ook door de Oekraïense gemeenschap een steunactie georganiseerd. Ze roepen op tot strenge sancties tegen Poetin zodat de Russische invasie wordt gestopt. De actie trok enkele duizenden betogers.

De actie wordt georganiseerd door Promote Ukraine en Oekraïense scouts in België. De manifestatie vindt plaats aan de Permanente Vertegenwoordiging van Rusland bij de Europese Unie in de Regentlaan.

Op Facebook vragen de organisatoren om op straat te komen om solidariteit met het Oekraïense volk te tonen, te protesteren tegen de Russische oorlog, de meest drastische economische en politieke sancties tegen Rusland te nemen, Oekraïne te beschermen tegen Russische luchtaanvallen en de leiders aan te zetten militair materiaal naar het Oekraïense leger te sturen.

De betogers scanderen onder andere 'Poetin, ga naar huis' en 'Stop Poetin, stop de oorlog'. Op de protestborden stonden slogans als 'Stop Putler', 'Sluit het luchtruim, red onze families', 'Poetin, handen af van Oekraïne' en 'Oekraïne is Europa'.

De lokale politie telt ongeveer 2.800 betogers. De organisatoren spreken zelfs over 4.000 aanwezigen. "Omdat er zoveel volk aanwezig is, hebben we bovengronds het verkeer afgesloten tussen de Belliardstraat en Madou," aldus woordvoerster Ilse Van de Keere. "Het verkeer in de tunnels rijdt nog." De manifestatie begon om 14.30 uur en zou tot 16.30 uur duren.

Caravaggio Media

Copyrights Caravaggio media

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?