| Bereden politie in het Ter Kamerenbos

25.000 handtekeningen tegen gebruik paarden door politie

TG
© BRUZZ
08/04/2021

Een petitie van dierenliefhebbers tegen het gebruik van dieren door de politie gaat als een lopend vuurtje over het internet. Donderdagmiddag was de petitie al 25.000 keer ondertekend.

De inzet van de bereden politie bij het illegale feest in het Ter Kamerenbos op 1 april beroert de gemoederen. Niet enkel omdat een jonge vrouw pijnlijk ten val kwam nadat een paard tegen haar liep, maar ook omwille van dierenwelzijn. In de balans die na de confrontatie tussen politie en ‘La Boumers' werd opgemaakt, staat dat zeven paarden gewond raakten, iets wat volgens federale politiewoordvoerster Carla Christiaens niet klopt. De paarden moesten namelijk naar de dierenarts voor controle na hun dienst, maar liepen geen kwetsuren op.

“Sommigen zijn stijf of moeten rusten, maar meer niet. In de 26 jaar dat ik zelf agent te paard ben geweest, heb ik trouwens nog nooit gezien dat paarden kwetsuren oplopen door manifestanten”, zegt ze.

Op 2 april liepen twee paarden dan weer alleen door het (potentieel gevaarlijke) verkeer naar de kazerne.

Dierenliefhebbers vragen de politie daarom om te stoppen met de inzet van dieren (paarden en honden), meldt de krant La Capitale. "De dieren worden blootgesteld aan projectielen en traangas," schrijven de initiatiefnemers. "Dieren zijn geen wapens of schilden."

Op het moment van schrijven (8 april, middag) ondertekenden al 25.000 mensen de petitie. Een link werd onder meer gedeeld door Brussels parlementslid Victoria Austraet (onafhankelijk, vroeger lid van DierAnimal).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni