3 miljoen euro voor studie renovatie dak en lichtmasten Koning Boudewijnstadion

Bekerfinale
© Photo News
| Momenteel worden er al de nodige renovatiewerken gedaan in het Koning Boudewijnstadion.
© Photo News
| Momenteel worden er al de nodige renovatiewerken gedaan in het Koning Boudewijnstadion.

De Stad Brussel start een studie voor de renovatie van het dak en de lichtmasten van het Koning Boudewijnstadion. Dat bevestigt een woordvoerder van de verantwoordelijke Schepen Benoit Hellings (Ecolo), na berichtgeving door La Dernière Heure.

Voor de studie naar het dak en de lichten is een bedrag van 3 miljoen euro vrijgemaakt. De aanbesteding voor het project wordt voor het einde van het eerste semester verwacht. Het is de volgende fase van de grootschalige renovatie van het stadion, dat een capaciteit heeft van 65.000 mensen.

Momenteel worden er al de nodige werken gedaan in het Koning Boudewijnstadion. Alle 50.000 stoeltjes worden vervangen, Tribune 1 wordt gerenoveerd en er komen nieuwe kleedkamers. De vervanging van de stoeltjes was prioriteit, volgens de woordvoerder van de Schepen voor Sport Benoit Hellings. “Ze moeten aan de door de UEFA gestelde normen voldoen, anders mogen er geen matchen meer worden gespeeld in het stadion”, aldus de woordvoerder.

Veiligheid

Volgens de woordvoerder wordt de studie nu georganiseerd omdat de stad graag “pragmatisch” wil zijn. “Er komen veel evenementen aan, zoals het optreden van The Weeknd en Beyoncé, en sportwedstrijden. We willen zo snel mogelijk de renovatie voltooien.” Wat betreft de renovatie van het dak worden er nu twee pistes onderzocht: ofwel wordt de huidige structuur versterkt, ofwel wordt het dak volledige vervangen.

De woordvoerder benadrukt dat er geregeld door ingenieurs gecontroleerd wordt of het stadion in zijn huidige staat veilig genoeg is. “Het klopt dat er roest is, maar er zijn geen structurele veiligheidsproblemen vastgesteld. Iedereen weet dat het een oud stadion is dat gerenoveerd moet worden.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?