© Matthieu Marin | Werknemers vormden een haag tussen het gebouw waar ze werken en het gebouw waar de directie overlegt over de nakende ontslagen.

300 werknemers protesteren tegen ontslagronde Agentschap Integratie en Inburgering

© BRUZZ
15/01/2018

Ruim 300 personeelsleden van het Agentschap Integratie en Inburgering verzamelden maandag aan de hoofdzetel aan Thurn & Taxi’s, om er het dreigende ontslag van 170 werknemers aan te klagen. Directie en bonden hadden op dat moment overleg, maar zijn zonder akkoord uiteen gegaan.

Doordat bevoegd minister Liesbeth Homans (N-VA) de subsidies verlaagt, dreigt het ontslag voor 170 medewerkers van het Agentschap Integratie en Inburgering (AII), ongeveer een vierde van het totale personeelsbestand. Uit protest tegen deze gang van zaken heeft het personeel vandaag het werk neergelegd.

“Die staking is goed opgevolgd”, zegt Sofie Ostyn van het ACV. “Zowel in de regio’s als op de hoofzetel. Daar verzamelden 300 à 350 mensen om een lied te zingen, gericht aan de directie.” In dat lied vragen zij de zeskoppige directie aan de top eerder dan aan de basis mensen te ontslaan.

“De directie neemt akte van de staking”, zegt Ellen Coopman, woordvoerder van het AII. “Er was sowieso vandaag een sociaal overleg gepland. Op de middag zijn de partijen zonder akkoord uiteen gegaan. Morgen zitten ze opnieuw samen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, staking, ontslag, integratie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie