© Twitter

4.000 deelnemers voor Urban Walk in Brussel

HD
© Belga
08/12/2019

Zo'n 4.000 wandelaars namen deel aan de Urban Walk in Brussel. Dat meldt organisator Golazo Sports. De wandelaars hebben een parcours van 11 kilometer afgelegd dat onder meer door het Vlaams Parlement en het Brusselse stadhuis trok.

"Alles is goed verlopen", zegt Greg Broekmans van Golazo Sports. Toch moest het parcours enkele kleine aanpassingen maken door de klimaatbetoging die zondag ook in het centrum van Brussel gepland stond. "Maar de deelnemers hebben daar weinig tot niks van gemerkt", zegt Broekmans. Het evenement was volledig volzet.

Volgens de organisatie waren de wandelaars vooral enthousiast om langs het balkon op het stadhuis te passeren, waar de Rode Duivels en hockeykampioenen Red Lions al eens overwinningen kwamen vieren. De deelnemers vertrokken in de Beurs van Brussel en trokken ook nog eens door het Huis van de Europese Geschiedenis, het Museum van de Nationale Bank en het Chocolademuseum. In dat laatste kregen de deelnemers een stuk chocolade te proeven.

"De deelnemers hebben Brussel echt op een speciale manier kunnen ontdekken", aldus Broekmans. In totaal namen 16.000 wandelaars deel aan een Urban Walk in een van de vier deelnemende steden dit jaar. Volgens de organisatie zullen daar volgend jaar nog twee steden bij komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, stadswandeling, wandelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie