Alain Maron 12 BRUZZ 1677

| Minister van leefmilieu Alain Maron (Ecolo).

400.000 mondmaskers van GGC aangekomen in België

HD
© BRUZZ
23/03/2020

Het afgelopen weekend hebben de Brusselse administraties een bestelling van 400.000 chirurgische mondmaskers ontvangen. “Hoewel deze voorraad de nood niet geheel dekt, kan dit een eerste steun bieden in de noodsituaties waarmee onze instellingen te kampen hebben.”

De maskers zijn eigendom van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC, waar onder andere Iriscare onder valt) en de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF). “Deze voorraad zal het mogelijk maken de door deze drie administraties gesubsidieerde en erkende instellingen te ondersteunen. Zo kunnen we de instellingen in noodsituaties uit de brand helpen en kunnen de werknemers uit de sector zich zo goed mogelijk tegen het coronavirus beschermen.”

Hoewel het om een grote bestelling gaat, blijven er tekorten. De maskers zullen dus worden uitgedeeld in volgorde van prioriteit. De rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen krijgt momenteel voorrang bij de verdeling van de maskers.

"De personen die – in loondienst of als vrijwilliger – werken in de maatschappelijke en gezondheidszorgsector, zijn de personen die we het hardst nodig hebben, maar die tegelijk het meest worden blootgesteld. Wij zijn ons echter vanaf het begin van de crisis bewust van het problematische gebrek aan beschermingsmiddelen, waaronder mondmaskers. Wij zoeken onophoudelijk naar oplossingen," aldus minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Alain Maron, coronacrisis, coronamaatregelen, coronavirus, mondmaskers, GGC, Cocof

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni