500-tal mensen laat zich zonder afspraak vaccineren in Anderlecht

Vaccinatiecentrum_Lotto_Park
© PhotoNews
© PhotoNews

In het vaccinatiecentrum van Anderlecht waren Brusselaars vanaf 18 jaar donderdag zonder afspraak welkom voor een vaccin. Een 500-tal mensen ging op de uitnodiging in en kreeg inmiddels zijn of haar prikje. De komende dagen worden nog momenten georganiseerd waarop mensen zich zonder afspraak kunnen laten vaccineren.

Uitzonderlijk konden Brusselaars vanaf 18 jaar oud donderdag zonder afspraak terecht in het RSCA-stadion voor een vaccin. "Een 500-tal mensen zonder afspraak werd donderdag gevaccineerd," laat Fatima Boudjaoui, woordvoerster van de Brusselse Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) weten. "Dat was het aantal dat we verwacht hadden. In totaal werden er die dag zo'n 1.500 mensen gevaccineerd. De overige 1.000 mensen kwamen dus op afspraak."

De komende dagen worden nog momenten georganiseerd waarop mensen zich zonder afspraak kunnen laten vaccineren. Op vrijdag kunnen kandidaten tussen 13 uur en 21 uur terecht in het vaccinatiecentrum van Sint-Jans-Molenbeek voor een spuitje met het Pfizer-vaccin. Tijdens het weekend van 26 en 27 juni kunnen alle Brusselaars van 18 jaar of ouder terecht aan het vaccinatiecentrum aan de Heizel, en dit van 9 uur tot 17 uur.

"De slots met afspraken voor Sint-Jans-Molenbeek liepen erg snel vol," aldus Boudjaoui. "Daarom is het nog steeds beter om een afspraak te maken om files te vermijden. Maar het kan dus nog steeds zonder afspraak ook omdat dit duidelijk beantwoordt aan een vraag die bestaat."

Volgende week wordt het systeem waarbij mensen zich zonder afspraak kunnen laten vaccineren, geƫvalueerd, klinkt het nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?