79 luxewoningen in kantoren boven Gulden Vliesgalerij

© Jaspers - Eyers & Partners
De kantoren boven de Gulden Vliesgalerij aan de Naamsepoort in Elsene worden omgebouwd tot luxeappartementen. De gemeente staat achter het project genaamd Le Glacis de Waterloo. Dat zal, samen met het geplande complex Toison d'Or, het uitzicht van de Gulden Vlieslaan grondig veranderen.

De trend om leegstaande kantoren om te bouwen tot woningen zet zich door. Ook de leegstaande bureaus boven de reeds gerenoveerde Gulden Vliesgalerij veranderen van bestemming. Er komen 79 appartementen, goed voor een totale oppervlakte van bijna 10.000 vierkante meter. Het gaat vooral om stulpjes in het luxesegment.

Het gebouw krijgt er ook enkele verdiepingen bij en het is vooral daar dat de geplande woningen erg ruim bemeten zijn en over een grote terrassen beschikken.

Het project, dat de naam Le Glacis de Waterloo meekreeg, zou vrij snel concreet moeten worden. Volgens Le Soir Immo is de bouwvergunning een kwestie van dagen. Elsens schepen van Stedenbouw Nathalie Gilson (MR) toont zich in elk geval een uitgesproken voorstander. "Wij hebben het project aanvaard omdat wij op die plaats een visueel ijkpunt en een sterk architecturaal signaal wilden", zegt ze.

De gemeente hoopt dat de werkzaamheden snel van start kunnen gaan zodat ze grotendeels samenvallen met die van het project Toison d'Or. Dat winkel- en wooncomplex moet straks verrijzen op het nabije terrein dat ondertussen al meer dan tien jaar wacht op bebouwing. De twee projecten zullen het uitzicht van de Gulden Vlieslaan grondig veranderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?