Aanhouding aanvaller politieagent bevestigd

© PhotoNews

De Brusselse raadkamer heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van I.T., de 33-jarige man die dinsdag een Brusselse agent neerstak. Dat zegt de woordvoerster van het Brusselse parket, Ine Van Wymersch.

De man werd eerder door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag met een terroristisch karakter. Hij lag zaterdag nog steeds in het ziekenhuis. Voorlopig kon geen enkel verband worden gevonden met Islamitische Staat of een andere terroristische organisatie. Er zouden ook geen andere mensen betrokken zijn bij de feiten. De politie voerde vrijdag een nieuwe huiszoeking uit in de omgeving van de dader.

Een agent van de Brusselse politie werd dinsdag rond 5.30 uur voor het commissariaat aan de Kolenmarkt aangevallen door een man die gewapend was met twee messen. De agent raakte daarbij gewond in de hals. Twee andere agenten openden het vuur op de aanvaller en losten drie schoten.

De aanvaller werd tweemaal geraakt in de romp. De agent raakte niet levensgevaarlijk gewond, de aanvaller wel. Beiden werden naar het ziekenhuis overgebracht maar de agent heeft intussen het ziekenhuis verlaten. Hij is wel enige tijd arbeidsongeschikt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?