Aanslag Charlie Hebdo komt ook in moskeeën aan bod

© FM Brussel
09/01/2015

De aanslag bij weekblad Charlie Hebdo in Parijs komt vandaag zeker aan bod op het vrijdaggebed in verschillende moskeeën in Brussel. Dat zegt imam Nourdine Taouil, verbonden aan de Grote Moskee van Brussel.

"Verschillende imams zullen er zeker over spreken", aldus Taouil op FM Brussel. "Ikzelf zal ook oproepen tot vrede. Daarbij zal ik verwijzen naar religieuze teksten waarbij God zeer duidelijk stelt dat men geen enkele mens mag doden. Dat is onze taak."

Taouil vreest ook dat extreemrechts het drama in Parijs gaat uitbuiten. "Jammer genoeg zijn er mensen en partijen die misbruik willen maken van wat gebeurd is. Zij proberen stemmen te winnen op de rug van de slachtoffers. Dat vind ik zeer erg. Miljoenen moslims leven in Europa. We mogen hen niet met de vinger wijzen omdat drie gekken een aanslag hebben gepleeeg."

Ook op andere plaatsen in Brussel zijn er vandaag overigens nog verschillende herdenkingsmomenten voor de aanslag bij Charlie Hebdo. Zo heeft het Brussels parlement vanmiddag een minuut stilte gehouden, en ook studenten en personeel van de VUB hebben op de middag een minuut stilte gehouden op de esplanade van de universiteit.

Charlie Hebdo

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo slaat ook in Brussel in als een bom. In ons dossier leest u er alles over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Charlie Hebdo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni