Aantal dakloze patiënten in triagecentrum neemt af

© KVDP/BRUZZ

Het aantal patiënten in het triage- en opvangcentrum voor daklozen en migranten van Artsen Zonder Grenzen op de site van Thurn en Taxis is stelselmatig aan het dalen. Momenteel verblijven er nog 8 patiënten. Begin juni wordt geëvalueerd of het aantal bedden kan worden afgebouwd.

Midden april verbleven er een 50-tal daklozen in het triage- en opvangcentrum dat AZG heeft opgezet in de expositiehallen van Thurn en Taxis. De (mogelijk) besmette daklozen krijgen er een bed en de nodige verzorging.

"Momenteel verblijven er nog 8 patiënten in het centrum en er zijn 8 patiënten die het centrum recent hebben verlaten. Vorige week werden er nog 14 personen opgevangen. Het aantal patiënten is dus aan het dalen. Toch zijn er ook nog patiënten met symptomen die zich aanmelden. Gisteren kwamen er nog twee mensen bij", vertelt een woordvoerster van AZG.

Nog geen afbouw

De ngo besliste in april om de mensen die in het centrum aankomen ook zelf te testen, al zijn ze nu vaak voor hun aankomst al getest. Dokters van de Wereld neemt deze taak meestal op zich bij controles in de hotels waar daklozen en migranten opgevangen worden.

Het aantal bedden wordt weliswaar nog niet afgebouwd "We hebben nog steeds een capaciteit van 140 bedden", aldus Artsen Zonder Grenzen. Begin juni zal Artsen Zonder Grenzen de opvang in het opvang- en triagecentrum, maar ook al haar andere diensten binnen de bestrijding van COVID-19, evalueren en mogelijk afbouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?