Politiezone Montgomery

Aanzienlijke daling criminaliteit in Sint-Pieters-Woluwe

© Belga
04/05/2020

De corona-epidemie en de bijbehorende lockdown hebben voor een ongeziene daling van de criminaliteitscijfers gezorgd in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Tussen februari en einde maart is het aantal geregistreerde misdrijven met maar liefst 30 procent gedaald, klinkt het. "Voor april zijn de cijfers zelfs ongezien", zegt burgemeester Cerexhe.

"We tellen slechts vier diefstallen in winkels en woningen, twee diefstallen in wagens en zelfs geen enkele diefstal met geweld", zegt burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Benoît Cerexhe (CDH). "We zijn natuurlijk blij met deze daling van de criminaliteitscijfers, ook al weten we dat de lockdown in grote mate verantwoordelijk is voor deze goede statistieken."

Voor Cerexhe biedt deze situatie de kans om te bestuderen hoe een veilige toekomst er zou kunnen uitzien. "Het is duidelijk dat als mensen meer thuis zijn en minder verplaatsingen doen, dit criminelen minder kansen geeft toe te slaan. Dat is een vaststelling die we niet kunnen negeren als we bekijken hoe onze maatschappij in de toekomst zou kunnen functioneren."

Als verantwoordelijke voor personeelszaken denkt Benoît Cerexhe dan onder meer aan telewerken. "We gaan nu na hoe we de lessen die we uit deze experimentele periode trekken, ook op lange termijn kunnen toepassen, eenmaal de COVID-19-crisis voorbij is", klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Samenleving , Criminaliteit , criminaliteitscijfers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni