Speciale eenheden vatten Brusselse criminele organisatie

© Chris Verhaeghe
06/04/2020

De speciale eenheden hebben een bende opgerold die zich specialiseerde in het stelen van kluizen, nummerplaten en en voertuigen. De daders waren afkomstig uit het Brusselse misdaadmilieu.

Uit onderzoek van het parket Halle-Vilvoorde bleek dat zeker vijf personen regelmatig feiten pleegden over heel het land. Het gaat om drie Belgen en twee Roemenen tussen de 26 en 48 jaar oud uit Asse, Grimbergen, Jette, Laken en Evere. Ze maakten gebruik van sportieve voertuigen met zware motoren om de politie af te schudden. Deze voertuigen werden door de bende gestolen en ondergebracht in verschillende gehuurde garageboxen.

De daders kwamen zo goed als dagelijks samen in Wemmel op een bedrijvensite langs de Romeinsesteenweg. Het pand dat ze daar betrokken, diende ook als logistieke bergplaats voor materiaal gebruikt door de bende. Ze brachten er zowel voertuigen als inbrekersmateriaal onder.

Tijdens de simultane huiszoekingen in Asse, Wemmel, Kapellen, Grimbergen, Vilvoorde, Jette, Laken en Evere werden verschillende wapens, gestolen voertuigen, goederen afkomstig van diefstallen, luxegoederen, cash geld en andere vermogensbestanddelen gevonden. Zes personen werden gearresteerd waarvan er later vijf werden aangehouden door de onderzoeksrechter te Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , speciale eenheden , misdaad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni