Lokalen van de speciale eenheden in Etterbeek onderzocht

LG
© Belga
12/11/2019

Een onderzoek vond afgelopen dinsdag plaats in de lokalen van de speciale eenheden van de federale politie in Etterbeek. Dat schrijft La Dernière Heure en werd bevestigd door het federale parket. Een reeks ondervragingen zijn op diens bevel uitgevoerd, in verband met een "criminele organisatie, beticht van verduistering, valsheid in geschrifte en oplichting", laat de woordvoerder van het federale parket weten.

Als vervolg op het onderzoek afgelopen dinsdag in de lokalen van de speciale eenheden, werden verscheidene personen ondervraagd. Tien onder hen werden onder aanhoudingsbevel geplaatst, geeft het federale parket aan. Het dossier houdt verband met een criminele organisatie die verantwoordelijk is voor oplichting bij het kopen van voertuigen te koop via internet.

Op 7 mei namen 1.200 politieagenten deel aan een grote operatie gericht op deze criminele organisatie. Meer dan 200 onderzoeksopdrachten werden uitgevoerd, onder meer in Brussel en Charleroi, en ongeveer 50 mensen werden ondervraagd.

Zo'n 620 feiten werden vastgesteld voor een bedrag van ongeveer 6,5 miljoen euro. De slachtoffers van de oplichting waren particulieren die hun wagen verkochten via zoekertjes. Enkele dagen later werden twee ondervraagde politieagenten, in verband met een onderzoek in Roux, onder aanhoudingsbevel geplaatst en beschuldigd van omkoping en schending van het beroepsgeheim.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Read more about: Etterbeek , Samenleving , Etterbeek , speciale eenheden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni